Grupa GEN-I na samom vrhu istraživanja Risk & Energy Risk

Stručnjaci iz energetskoga sektora ocijenili su Grupu GEN-I najboljim trgovcem električnom energijom u istočnoj Europi, čime je tvrtka dodatno osnažila poziciju među najprodornijim igračima na europskom energetskom tržištu.

Grupa GEN-I je u ovogodišnjem istraživanju »Energy Risk Commodity Rankings 2017«, provedenom u sklopu istraživanja Risk & Energy Risk, zauzela prvo mjesto u grupi jugoistočnih trgovaca električnom energijom: »Eastern Europe – power dealers«. Ovo je dosad najveća potvrda odličnog poslovanja i usluga Grupe GEN-I, koja je prethodnih godina bila visoko pozicionirana na ljestvici trgovaca električnom energijom u istočnoj Europi, držeći izvrsno drugo mjesto u protekle tri godine. Uz spomenuti uspjeh, Grupa se ove godine u istraživanju Risk & Energy Risk uvrstila i na prestižno četvrto mjesto u konkurenciji svih europskih trgovaca električnom energijom i pretekla velika imena europskog trgovanja kao što su Alpiq, RWE group, Enel, Societe Generale, Edison Power Group, Goldman Sachs. Grupa GEN-I je ovogodišnjim rezultatima dodatno osnažila poziciju među najprodornijim igračima na europskom energetskom tržištu.

»Ponosni smo što su nas naši poslovni partneri, koji su kao stručnjaci i iz različitih industrijskih sektora sudjelovali u istraživanju, prepoznali kao najboljeg trgovca u regiji. Stalnim razvojem inovativnih usluga te ulaganjem u znanje, naprednu tržišnu analitiku i upravljanje portfeljima nastojimo uvijek biti korak ispred konkurencije, što prvo mjesto na ljestvici »Energy Risk Commodity Rankings 2017« i potvrđuje,« rekao je član Uprave Grupe GEN-I, dr. Igor Koprivnikar.

Grupa GEN-I svojom ponudom prilagodljivih usluga i strukturiranih proizvoda za svladavanje rizika, prilagođenom potrebama poslovnih partnera, ponovno bilježi važnu prekretnicu. Radi se o velikom dostignuću koji potvrđuje predanost Grupe GEN-I očuvanju prave ravnoteže između globalnog trgovanja i djelatnosti lokalne opskrbe, što osigurava odgovarajuću prilagodljivost i pravovremen odgovor na kretanja na promjenjivim europskim tržištima.

Sudionici istraživanja glasali su za svoja tri najbolja dobavljača iz odabrane kategorije s kojima su surađivali tijekom godine. Ti rezultati nisu odraz tržišnog udjela, već pokazatelj kako stručnjaci na tržištu vide cjelovitu ponudu usluga poduzeća koja su sudjelovala u istraživanju, što rezultatima daje dodatnu težinu.

Intervju na stranici Risk.net s članom Uprave GEN-I, Igorom Koprivnikarom 

Dodjela priznanja Grupi GEN-I na ovogodišnjem glasovanju »Energy Risk Commodity Rankings 2017« u Londonu (Andreja Zupan, dr. Ludvik Bartelj, dr. Igor Koprivnikar i Tomaž Oštir).