Dr. Robert Golob primio je nagradu za izuzetna ekonomska i poduzetnička dostignuća

Slovenska gospodarska komora (Gospodarska zbornica Slovenije) na jubilarnom je 50. događanju dodijelila dr. Robertu Golobu, predsjedniku uprave Grupe GEN-I priznanje za izuzetna ekonomska i poduzetnička dostignuća.

Nagrade Slovenske gospodarske komore (Gospodarske zbornice Slovenije) najstarija su priznanja ove vrste za izuzetna dostignuća od trajnijeg značaja u vođenju tvrtki. Ove godine Slovenska gospodarska komora dodijelila je priznanje 50. put, a glavna tema bila je strast koja prati snove u uspjeh.

Ovom prilikom Dr. Robert Golob je izjavio: »Strast pomicanja granica mogućeg je ono što te stavlja u stalnu prednost pred konkurencijom.«

Komisija je uzevši u obzir 69 mjerljivih kriterija podijeljenih u tri skupine (opći i razvojni rezultati, poslovno-financijska mjerila – rezultati poslovanja te rezultati na tržištu) između predloženih kandidata ove godine odabrala 9 nagrađenih. U obrazloženju nagrade za izuzetna ekonomska i poduzetnička dostignuća za dr. Goloba navedeno je sljedeće:

Dr. Robert Golob je tijekom deset godina poslovanja doveo Grupu GEN-I od lokalnog do globalnog trgovca električnom energijom, s prihodima od 100 milijuna eura do visokih 1,6 milijardi eura. Na slovenskom tržištu su nastupili kao prvi neovisni ponuđač električne energije i zemnog plina, a danas dosežu 40,9-postotni udio na tržištu korisnika iz kategorije domaćinstva. Krajem 2016. godine su kao prvi opskrbljivač energijom u regiji ušli na tržište samoopskrbe i slovenskim korisnicima omogućavaju izgradnju kućnih solarnih elektrana po principu ključ u ruke za energetsku učinkovitost i neovisnost.

Na pitanje kako pretvara svoje poslovne zamisli u uspjeh, dr. Robert Golob je odgovorio: »Definitivno je osnovna nit vodilja za uspjeh tim i timski rad. U trenutku kada je pojedinac na pravom mjestu i u pravom timu te s njima dijeli iste vrijednosti, onda je samo nebo granica.«

Intervju s dr. Robertom Golobom u Glasu gospodarstva.