Dr. Robert Golob, „Poduzetnik 2016. godine za istočnu Europu“ u kategoriji energije

Paneuropska publikacija European CEO dodijelila je dr. Robertu Golobu, predsjedniku Uprave tvrtke GEN-I, nagradu „Poduzetnik 2016. godine za istočnu Europu“, odajući mu tako priznanje za stručnost, vještinu i vodstvo u kategoriji energije.

Poznata paneuropska korporativna publikacija European CEO dodjeljuje priznanja za izvanredan uspjeh i vodstvo od 2009. godine, a ove su godine po prvi puta uključili i kategoriju „Poduzetnik godine“ kako bi se prepoznali izvrsni poduzetnički uspjesi. Gosp. James Watson, voditelj nagrade „Poduzetnik godine“, rekao je: „Motivacija za kreiranje ove kategorije kao dijela kriterija pri odlučivanju leži u činjenici da su poduzetnici vizionari koji igraju ključnu ulogu u uspjehu ovog sektora. Ove nagrade prepoznaju posebne osobine koje uspješne poduzetnike čine tako inspirativnima.“

Postupak glasovanja započeo je u prosincu 2015. godine, a gosp. Golob je zahvaljujući pristiglim glasovima ušao u uži krug od četiri kandidata koji su odabrani iz inicijalne skupine od 17 kandidata nominiranih od strane korporativne publike. Tijekom završne faze ocjenjivački je sud (sastavljen od časopisa European CEO i žirija koji se može pohvaliti iskustvom od 230 godina rada u području poslovnog novinarstva) ocijenio odgovore gosp. Goloba na njihove upite, ocijenio je njegov položaj unutar poslovne zajednice i njegova postignuća u napretku tvrtke GEN-I. Na temelju toga donesena je konačna odluka i gosp. Golob je nagrađen prestižnom titulom „Poduzetnik 2016. godine za istočnu Europu“ u kategoriji za energiju.

Pročitajte intervju u European CEO.